La Cobla

Esteve Molero – Sitges – Director

Llicenciat en Composició i Arranjaments de Jazz pel Conservatori de Rotterdam (2007) i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (1997). És compositor, arranjador, director, productor, intèrpret de trombó, comunicador i coach.

En la seva discografia hi ha una quarantena de CDs de diversos estils. Entre els darrers projectes en què ha participat destaquen: Tenora & Big Band, LNM Jazz Collective, Bulma, Cia. Catalana de Latin Jazz, Inadaptats, Transpenedès Jazz Orquestra, Jordi Guixé Sextet, cobla La Principal de Llobregat (Manuel de Falla i Catalunya), La Fera Ferotge, cobla Marinada (Bou Revisited i La música de Nino Rota), Barcelona Jazz Orquestra, Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, Harmonicus o Miquel Pujadó entre d’altres. Ha estat convidat per diversos festivals de música com a compositor: Sofia Music Weeks, Rotterdam Jazz Festival, Memorial Joaquim Serra, Festival Pau Casals o Internatinal Community Arts Festival d’Holanda. En el curs 2012-2013 va ser Responsable de l’Àrea de Música i professor d’Instrumentació en el primer Grau Universitari de Composició en Músiques Contemporànies impartit de l’estat espanyol, impartit a TAI-Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. Recentement ha publicat el llibre JO NO SÉ RES, SÓC MÚSIC, una invitació a la música i als instruments catalans.

____________________________________________________________Victòria Morer – Centelles – Flabiol Inicià els estudis de música a l’escola municipal d’Olot amb la flauta travessera i ben aviat s’interessà pel flabiol. Rebé classes particulars del mestre Marcel Sabaté i continuà els estudis musicals al conservatori municipal Isaac Albeniz de Girona, on col·laborà amb la cobla del conservatori dirigida pel mestre Francesc Cassú. Compaginava aquesta activitat amb els estudis de mestra en l’especialitat d’educació musical a la universitat de Girona. També durant aquest període, de l’any 2007 a l’any 2010, fou la flabiolaire de la cobla La Principal de Porqueres. L’any 2010 inicià la seva tasca com a docent a les etapes d’Educació Infantil i Primària al col·legi Lestonnac de Badalona, activitat que continua duent a terme. Durant aquests anys ha compaginat aquesta feina amb els estudis de flabiol al conservatori municipal de Barcelona amb el mestre Jordi Figaró i la interpretació en les cobles Premià (2010-2011) i La flama de farners (2011-2013). Enguany enceta una nova etapa com a flabiolaire de la cobla Els Lluïsos.

________________________________________________________ Carles Casanova – Òdena – Tible Instrumentista de tible, acordió cromàtic i diatònic, piano, sac de gemecs, gralla, clarinet i saxo. Inicià els seus estudis de piano i solfeig amb la professora Sra Conxita Abadal, on cursà fins el 6è curs. Més tard va començar els seus estudis de tible al Conservatori de l’Ateneu d’Igualada amb el mestre Màrius Moneu. Posteriorment seguí amb el professor del Conservatori del Liceu Sr Francesc Elias i Prunera. Al mateix temps feu els estudis d’acústica i harmonia a l’escola de Música de Capellades, el Conservatori de Terrassa i l’Escola/Conservatori Municipal de Música Mestre Just d’Igualada. També fou deixeble de saxo tenor del professor Albert Julià i va rebre classes d’acordió diatònic del mestre Guillem Anguera. Ha estat membre de diferents formacions musicals com el grup de grallers Gallarda, El Santi no ve (Folk), Cobla Juvenil Ciutat d’Igualada, Cobla Juvenil de l’Anoia, Cobla-Orquestra Nocturna, i des del 2000, forma part dels Lluïsos de Taradell. Actualment és Mestre d’Educació Musical a l’Escola Mowgli d’Igualada i compagina la seva activitat musical i pedagògica amb ser Alcalde del seu poble, Òdena.

 

_________________________________________________ Xevi Capdevila Sanglas – Torelló – Tible Compositor i instrumentista de tible, fiscorn, trombó, flabiol, gralla i saxo. Actor i guionista humorístic en teatre, audiovisuals i ràdio. Responsable i compositor de la productora músicAmida (músiques per a espectacles i audiovisuals). És especialista en formacions relacionades amb la cobla. Tant en la formació clàssica com en àmbits moderns i poc freqüents. Actualment en plantilla com a músic i creador a LA SUTRA (Arts Escèniques), Tarasca (Cobla Folk) Gots de Tuba (Ska), Cobla Lluïsos (Sardanes) i Passaband (Cercaviles). Havent passat per Aramateix (Rock Aborigen), Dijous paella (Rumba Catalana), Gog i Magog (Teatre de carrer) i Cosmos Kolej de Lyon (Teatre). Ha treballat en programes de to humorístic a 9TV, Ona Catalana (Osona) i Catalunya Ràdio.

 

________________________________________________ Marina Porta Díaz – Barcelona – Tenora Ha cursat els estudis de tenora al Conservatori Superior de Música del Liceu i de flauta travessera al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. És LLicencia en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. Professora de música d´educació secundària, de flauta travessera i de llenguatge musical a l´Escola de Música Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona. Actualment en plantilla com a músic a Tarasca i a la companyia de teatre LA SUTRA a l’espectacle “PasZebra”.

 

______________________________________________________ Pau Vila Elvira Centelles – Tenora Inicià els estudis musicals a Banyoles, rebent classes particulars de llenguatge, piano, guitarra clàssica i tenora, també guitarra elèctrica i saxo al Taller de Música. Cursà els estudis professionals de tenora i guitarra clàssica al conservatori de Girona. Posteriorment dugué a terme els estudis superiors de tenora a l’ESMUC. També va estudiar el Màster en Investigació Musicològica i Pedagogia Musical a la UAB. Actualment està fent una tesi doctoral sobre la interpretació histórica de sardanes. Ha assistit a cursos de composició i direcció de cobla i a cursos de perfeccionament tècnic de guitarra clàssica. Ha escrit diverses sardanes, obres per a guitarra i arranjaments per a tot tipus de grups instrumentals. Des de 1995, ha actuat en formacions tant diverses com la cobla Pla de l’Estany, la cobla-orquestra Selvamar, el Quintet de Saxos, la Marxing-Band i la Big Band del Taller de Música de Banyoles,combos de jazz i grups de rock i ska, grups d’animació infantil, cobla-orquestra Gironina, orquestra de guitarres del CMG, cobla-orquestra la Blanes, el Grupet, la puntcat cobla, la cobla-orquestra Amoga, la cobla Principal de Terrassa, acompanyant cantautors i en diversos projectes de música d’arrel, folk i tradicional. Al mateix temps, de de 1996, també s’ha dedicat a la docència, donant classes de teoría i llenguatge musical, guitarra, saxo, tenora i tible.

 

_________________________________________________ Josep Maria PuigSabadell – Trompeta Inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Municipal de Sabadell, on compagina l’estudi de solfeig amb els instruments de trompeta i violí. Obté el grau mitjà de trompeta estudiant amb diferents professors, entre el cuals en Xavi Puig, David Morales (membre de l’orquestra de liceu) i Alex Baiget (membre de la Simfónica del Vallès). En aquell moment inicia les classes particulars amb el reconegut trompetista Ramón Mora (solista de la Principal de la Bisbal), instruint-se en la tècnica americana del diafragma, basada en els estudis de Collins. En l’apartat professional, s’inicia en el món de la sardana en la cobla Principal del Vallès, de la cual passa a la Nova Vallès. Des de 1998, forma part dels Lluïsos de Taradell.

 

___________________________________ Jaume Coma Pedrals – Castellar del Vallès – Trompeta Titulat en grau superior de música al Conservatori de Música de Sabadell on va estudiar trompeta, flauta travessera i saxo.  És membre del sindicat de músics de Girona i de la societat d’estudis promocionals de la música catalana. L’any 2000 va obtenir el Grau Superior en Disseny Industrial (www.jaumecoma.com). Desenvolupa classes particulars de bateria i trompeta, i actualment combina les actuacions de la cobla, amb el Grup Macedònia, un grup de Pop-Rock pre-adolscent.

 

__________________________________________________________ Ignasi Garolera – Vic – Trombó Cursa els estudis musicals al Conservatori Municipal de Vic, on segueix estudis de guitarra. Posteriorment segueix els estudis de grau mig d’aquest instrument al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Paral·lelament comença estudis de trombó i fiscorn amb Paco Palací al Conservatori de Vic. També realitza diversos cursos de flabiol i tamborí amb Joan Moliner a l’Aula de Música Tradicional de Barcelona. Ha format part de les cobles Canigó, Genisenca i des del 2008 (en dues etapes) als Lluïsos.Va formar part del grup Sindicat des de la seva formació, portant-ne la direcció artísica i representació. També com a tuba al grup Abradecabra. En l’àmbit de la música tradicional ha participat també en diferents formacions de cercavila i de ball folk. Actualment, a més d’els Lluïsos,  col·labora amb formacions de la productora Músicamida tocant el trombó, fiscorn o tuba.

 

_____________________________________________________ Ramon Casanova Òdena – Fiscorn Inicià els seus estudis de trombó al Conservatori d’Igualada, i posteriorment al Conservatori del Liceu on obté el Títol de Grau Professional de Trombó. Va començar amb Jaume Puig, i continuà amb Lluís Calduch i Juanjo Arrom. Ha estat membre de diferents formacions musicals: Banda Municipal d’Igualada, El Santi no ve (Folk), Cobla Juvenil Ciutat d’Igualada, Cobla Juvenil de l’Anoia, Cobla-orquestra Nocturna, Orquestra VOLCAN, Doctor Jazz Friends, etc… i des de 2009, forma part dels Lluïsos de Taradell. Actualment compagina la seva activitat musical amb la tasca pedagògica musical com a docent a les etapes d’Educació Infantil i Primària.

 

_________________________________________________________ Jordi Donet  Centelles – Fiscorn Comença els estudis de música al Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent on obté el títol de Professor de Bombardí. Segueix els estudis al Conservatori Superior de Madrid, Conservatori Superior de Música a Coruña i Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, on obté el títol de Professor Superior de tuba. Ha estudiat amb diferents professors com Enrique Ferrando (Trombó Solista ONE), A. Pellicer (Trombó Baix Orquestra de València), Vicent López (Tuba fundador del grup Spanish Brass), Roger Bobo (Tuba Orquestra Filarmònica de Los Ángeles) i Mel Culbertson. És membre des de 1980 de la Banda de Música “Lira Carcaixentina” i professor de la seva escola de 1996 fins 2005. Ha col.laborat amb diferents ocasions amb la Banda Municipal de Barcelona. El 2005 entra a formar part de la Cobla Llüisos de Taradell i el 2013 n’inicia una nova etapa.

 

___________________________________________________________Joni Aldunate – Ripoll – Contrabaix

Comença els seus estudis de contrabaix amb el mestre Jorge Loiotile a l’Institut de Formació Docent Artística de Lago Puelo (I.S.F.D.A.814), Argentina. On cursa Lutheria i Magisteri Musical.  El 2013 es radica a Catalunya i segueix els seus estudis de contrabaix amb Franco Molinari a l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC) on obté el grau professional de Contrabaix Jazz. Actualment forma part estable de Diverses agrupacions: Vic Swing (Swing Jazz), Mambo Combo (Latin Rumba), Ajiako Cubano (música cubana), Xiruca (Blues Rock), Pardos Cats (Rumba Catalana) i Diverses formacions com a freelance.