Dins dels actes d’aniversari dels seus 140 anys, la cobla Lluïsos organitza un taller de musicalitat obert a tots els intèrprets de cobla, estudiants de música i instrumentistes en general. El taller l’impartirà el director titular de la formació, Esteve Molero, basant-se en conceptes del seu llibre JO NO SÉ RES, SÓC MÚSIC (una invitació a la música i als instruments catalans).

De moment, s’han programat ja dos sessions per aquest trimestre: 1) “Usos curatius del metrònom” (com fer servir el metrònom com a aliat i no com a enemic, importància de les subdivisions rítmiques en el fraseig, la respiració i el tempo, eurítmica versus arítmia) i 2) “No afinis tant i toca afinat” (recursos per millorar l’afinació individual i del conjunt instrumental, el factor “timbre” com a element distorsionador, estudi dels intervals com a solucionador de problemes d’afinació). De cara al primer trimestre de 2017 s’oferiran els tallers “Instruccions per pujar (i baixar) escales” i “No vibris, ja tremolaràs quan siguis vell”. L’objectiu és treballar a fons temes clau per millorar la musicalitat, però de manera distesa.

De moment, la primera i segona sessions tindran lloc, respectivament, els dissabtes 22 d’octubre i el 26 de novembre al matí, al Centre Unió Agrícola d’Òdena. Cada sessió té un preu de 30€ (qui s’apunti a les dues s’acollirà a l’oferta especial de 50€). Més informació i inscripcions a: cobla@lluisos.cat i 687 705 546 i a info@estevemolero.com i 676 689 935.