190 ANYS DE MÚSICA CATALANA!

Els Amics de la Sardana de l’AE Talaia i la cobla Lluïsos de Taradell han decidit celebrar els seus aniversaris plegats. L’entitat vilanovina arriba als 50 anys d’activitats sardanistes, mentre que la cobla osonenca en compleix 140. És, de fet, la formació musical més antiga del país, fundada el 1876, com a orquestrina.

I quin és el vincle entre l’agrupació de Vilanova i la Geltrú i la cobla de Taradell? Doncs el seu director musical: Esteve Molero, que ha proposat d’unir esforços per presentar un gran concert de música catalana en un espai especial per als sardanistes vilanovins: l’església de Santa Maria de la Geltrú.

La basílica, als anys setanta, va acollir grans concerts de cobla, com el que s’oferirà el proper 11 de juny a dos quarts de nou del vespre. En aquest cas, la formació musical comptarà amb la col·laboració especial del reconegut percussionista Josep “Pinyu” Martí. El repertori del concert serà un viatge musical pel darrer segle i mig de la música catalana, des de clàssics com Vicenç Bou o Juli Garreta fins a autors actuals, com Xavier Capdevila o el mateix Esteve Molero.

PROGRAMA :

Primavera gaia (Esteve Molero)

El testament de n’Amèlia (Joan Lamote de Grignon)

Sardana tràgica (Joan Manén. Arr. E. Molero)

Teresa (Vicenç Bou. Arr. E. Molero)

Quan el pare de no té pa (Josep Blanch i Reynalt)

Llicorella (Juli Garreta)

Fellini 8 ½ (Nino Rota. Arr. E. Molero)

Gaia tardor (Emili Saló)

Casament a pagès (Xavier Capdevila)

Us hi esperem a tots!!!